бул. Васил Левски 118
София,
България
23.3341899
42.7005748
UserLikes
Име: БАЛБОК ИНЖЕНЕРИНГ АД
Адрес: София, бул. Васил Левски 118
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.balbok.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Събиране и третиране на други отпадъци
Дейност:

Опазване на околната среда и управление на опасни и други отпадъци

Ключови думи: опазване околната среда, опасни отпадъци, пестициди, третиране отпадъци, събиране
  • catalog.bg
  • БАЛБОК ИНЖЕНЕРИНГ АД

Продукти и услуги

БалБок Инженеринг АД извършва по договор събиране, транспортиране и последващо третиране на опасни отпадъци, включени в издаденото ни от МОСВ Разрешение за дейности с отпадъци.
Обхватът на услугата включва доставка на опаковки (като опция), преопаковане на място (като опция), транспортиране и оползотворяване / обезвреждане.
Образец на Рамковия договор за предаване и приемане на опасни отпадъци, както и Разрешението, издадено на БалБок Инженеринг АД от МОСВ, можете да намерите в раздел „За клиенти”.
Специални условия предлагаме в момента на ателиетата за химическо чистене.
Освен с дейности по третиране на отпадъци на територията на България, ние извършваме и износ на отпадъци в специализирани съоръжения на територията на ЕС от 2006 година.
От нас можете да закупите опаковки, отговарящи на изискванията на От нас можете да закупите опаковки, отговарящи на изискванията на Европейската спогодба за превоз на опасни товари по шосе:
-Бидони, пластмасови, с капак, 30 л
-Бидони, пластмасови, с капак, 60 л
-Бидони, пластмасови, с капак, 120 л
-Туби, пластмасови, 20 л
-FIBC (биг-бег) с доп. РЕ торба, 1 куб.м
-IBC - пластмасови контейнери за течности 1 куб.м, рециклирани
-Пластмасови контейнери за течности 1 куб. м, употребявани
-Метални варели за течности, 200 л

Бидоните са с маркировка 1H2/X1.2/100.... и са подходящи за опасни товари от първа, втора и трета опаковъчни групи.
FIBC са с маркировка 13H3/Y/... и са подходящи за насипни товари втора и трета опаковъчна група.
Рециклираните IBC са с маркировка 31HA1/Y/...и са подходящи за течности от втора опаковъчна група.
Металните варели са с маркировка 1A1/X/350/... и са подходящи за течности от първа, втора и трета опаковъчни групи.

В контейнер Б-Б куб® могат да се транспортират и обезвреждат (чрез постоянно съхранение):
- ниско и среднорадиоактивни отпадъци;
- опасни отпадъци;
- източници на йонизиращи лъчения.

Контейнерът Б-Б куб® представлява стоманобетонна конструкция, с форма на куб със страна 1950 mm, която се състои от две части - тяло и капак.
Масата на празния контейнер е 6 t, а разчетната маса на пълния контейнер е 20 t. Полезният обем на контейнера Б-Б куб® е 5 m3, съответно процентът на полезния към целия обем е 68%.

Контейнерът Б-Б куб® има четири куки в горните четири ъгъла на тялото за извършване на транспортно-манипулационни дейности с него и съответно има четири кутии на съответните геометрични позиции на дъното за влизане на куките. Това позволява контейнерите да се стифират един върху друг на четири реда и върху малка площ да се съхранява голям обем отпадъци.
На четирите външни стени трайно, чрез отпечатък в бетона е нанесен идентификационен номер на всеки контейнер и търговската марка Б-Б куб®, а при употребата му за радиоактивни отпадъци - знака за радиоактивност.
Контейнерът Б-Б куб® има специално външно и вътрешно покритие в зависимост от химичните свойства на отпадъците, които ще се съхраняват в него. То е алкално-, киселинно- и корозионно устойчиво.
Арматурата е цялостна /без заварки/, което осигурява необходимата корозинна устойчивост. Бетонът е проектиран и се изпълнява с комбинирано използване на активни минерални добавки, при което съответните якости на натиск нарастват от 25 до 75% /над 40 МРа на 28-я ден/, а водонепроницаемостта се повишава от 2 до 7 пъти в сравнение с обикновените бетонови смеси.

Всеки контейнер се придружава от паспорт, който гарантира изпълнението на разработената Програма за осигуряване на качеството при неговото производство и експлоатация.
В зависимост от технологията на запълване капакът на контейнера е без или с отвор в средата.

Конструкцията на контейнер Б-Б куб® позволява след запълване на вътрешния обем с отпадъци капакът да се завари и затвори плътно към тялото. Така отпадъците остават надеждно и безопасно изолирани от околната среда и населението.

Б-Б куб® е запазена търговска марка и производството му е възможно само след получаване на разрешение от страна на БалБок®.
Система SILO за събиране на отпадъци
SILO е модерна и удобна система за полу-подземно събиране на отпадъци, която елегантно се вписва както на производствени площадки, така и в паркове и градини, и плажове. 60% от вместимостта на контейнера е под земята.Тя позволява постигане на чистота и максимално икономично оползотворяване на пространството, като ефективността й е значителна в сравнение с традиционните варианти.
Контейнерите SILO са проектирани с автоматично затварящ се херметичен капак, който не позволява вятър или животни да разпръсват отпадъците в околността .
SILO е лесен и безопасен за употреба и поради здравата си, устойчива на удар и UV лъчи структура, на практика не се нуждае от поддръжка.
Водоустойчивите тяло и капак предпазват събраните отпадъци от овлажняване. По този начин се гарантира успешното оползотворяване на рециклируемите материали и не се допуска увеличаване на количеството отпадък за обезвреждане.
Системата е снабдена с подвижни торби, тествани по ISO 21898 и е подходяща както за битови и рециклируеми отпадъци, така и за замърсени опаковки, адсорбенти и други видове опасни отпадъци.
Различните размери на контейнерите (с обем от един, три и пет кубически метра) позволяват пълна свобода при проектирането на системата за събиране на отпадъци на всяка една площадка.
От 2011 г. БалБок Инженеринг АД е изключителен дистрибутор на тази финландска марка за България.
Клиентите на дружеството могат да разчитат на професионални консултантски услуги във връзка с опазване на околната среда и управление на отпадъците:
- отчетност по отпадъците
- нотификационни процедури
- изисквания към съхраняване, транспортиране и опаковане на отпадъците
- прилагане на Европейската спогодба за превоз на опасни товари по шосе
- изготвяне на програми за дейности с отпадъци
- изготвяне на програми за индивидуално изпълнение на задължения като производител/вносител
- преглед и консултации по прилагане на екологичното законодателство

Консултанските услуги могат да се ползват и чрез абонаментно обслужване.
Система за разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата

Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата. Основните групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са:
-Живак и живаксъдържащи уреди
-Лакове и бояджийски материали
-Домакински препарати и химикали
-Мастила и замърсени опаковки
-Фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност)

От началото на 2012 г. на територията на Столична община започна прилагането на съвършено нова за страната Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Опасните отпадъци се приемат от домовете на гражданите по заявка и веднъж месечно в Мобилен събирателен пункт. Лекарствата с изтекъл срок на годност се събират само в Мобилен събирателен пункт. Местата на Мобилния събирателен пункт са посочени в график за текущата година

За информация и заявки за предаване на опасни отпадъци от Вашето домакинство в София позвънете на тел. 0700 11 750 на цената на един градски разговор. Приемането на обаждания от оператор и събирането на отпадъци се извършва в работни дни от 9.00-18.00 ч.

От 2014 година моделът на системата се прилага освен в Столична община и в общините Пловдив, Шумен, Сливен,Велико Търново, Радомир, Средец и Левски.

За прилагането на Системата, БалБок Инженеринг АД бе отличен като Иновативно предприятие на годината в Област Зелена иновация на Десетия Национален Иновационен форум, проведен на 16 декември 2014 г. в София.
 

Продукти

    Сподели във Facebook






    Открийте ни в Google+